Σφραγίδα – Γιατί πρέπει να ‘βγάλω΄;

H σφραγίδα είναι απαραίτητη κατά τη διαδικασία ίδρυσης μιας ατομικής επιχείρησης ή εταιρίας ώστε να σφραγιστούν τα βιβλία και στοιχεία της υπό έναρξης επιχείρησης. Επιπλέον, οι σφραγίδες χρησιμοποιούνται για την σφράγιση λογιστικών εντύπων όπως τιμολόγια και αποδείξεις της εταιρείας. Βεβαίως δεν έχουν μόνο αυτή τη χρησιμότητα καθώς, μπορείτε να τυπώσετε το λογότυπο της επιχείρησής σας ή το όνομά σας ώστε να σας γλιτώνει χρόνο από το να το γράφετε ολογράφως. Όπως και οποιόδηποτε σχέδιο μικρό η μεγάλο επιθυμείτε.

Ποια στοιχεία πρέπει να αναγράφει μια σφραγίδα επιχείρησης;

Η σφραγίδα πρέπει να αναγράφει τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης. Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.10 του ΚΒΣ, ως πλήρη στοιχεία μιας επιχείρησης  νοούνται: το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία, το επάγγελμα, η διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ. και η αρμόδια ΔΟΥ. Σε μερικά επαγγέλματα (πχ ιατροί), θα πρέπει να αναγράφεται ο Α.Μ.Κ.Α ή ο αριθμός μητρώου (Α.Μ.).

Εκτός όμως από τα απαραίτητα στοιχεία της επιχείρησης, μπορούν προαιρετικά να προστεθούν και στοιχεία επικοινωνίας. Αυτά είναι ο αριθμός τηλεφώνου ή το email ή η διεύθυνση της ιστοσελίδας σας, ακόμα και το λογότυπό της επιχείρησης.

Πόσοι και ποιοί τύποι σφραγιδών υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι σφραγιδών, οι Αυτόματες σφραγίδες και οι Ξύλινες. Επιπρόσθετα υπάρχουν οι σφραγίδες τσέπης, οι αρίθμησης και των ημερομηνιών. Αν έχετε απορίες σχετικά με την κάθε σφραγίδα μπορείτε να πάτε σε όποια κατηγορία επιθυμείτε και να διαβάσετε την αναλυτικη περιγραφή του κάθε προϊόντος.

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος σφραγίδας, εξαρτάται από το μηχανισμό που θα χρησιμοποιηθεί και τις σειρές κειμένου που θα χαρακτούν στο λάστιχο. Σε υπερμεγέθη σφραγίδες η τιμή είναι κατόπιν συνεννόησης.

Πότε θα την παραλάβω;

Τα προϊόντα αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα ταχύτατα και με ασφάλεια μεσω των ΕΛΤΑ Courier. Σε δυσπρόσιτες περιοχές η παράδοση των προϊόντων δεν γίνεται στην ίδια χρονική περίοδο με τις υπόλοιπες . Οι σφραγίδες κατασκευάζονται κατόπιν online ή τηλεφωνικής παραγγελίας και αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που θα αναγράφονται σε αυτή, η παράδοση γίνεται εντός 1-2 ημερών εντός Αττικής & 2-3 εκτός Αττικής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *